Körkort

Följ oss hela vägen mot körkortet

Vi kan med hjälp av våra suveräna körlärare erbjuda körkortsutbildningar där både antal lektioner och tempo är anpassat efter dina förkunskaper och behov. Här berättar vi lite mer om vägen fram till körkortet:

Först måste du ansöka om körkortstillstånd, du måste dock ha fyllt 16 år för att få tillståndet. En synundersökning måste du också göra så att man vet om du kommer behöva glasögon eller linser till hjälp bakom ratten.

Med tillståndet klart kan du börja köra

När du har körkortstillståndet i handen kan du börja övningsköra hos oss. Vi rekommenderar att du börjar med en testlektion med en av våra lärare. Din privata handledare får självklart också åka med, på det sättet kan du mängdträna hemma och nå målet snabbare. För att du ska kunna träna med en privat handledare måste personen i fråga ha gått en handledarkurs. Vi erbjuder även sådana.

När du börjar närma dig slutmålet med körlektionerna så måste du också vara klar med teorin. Teoriutbildningen ingår också i vissa av våra paket.

För att få körkort måste du även gå igenom riskutbildning i två delar. Riskettan kan du boka in hos oss, risktvåan består av halkbanan. Båda dessa måste du ha klarat innan det är dags för teoriprovet. Vi hjälper gärna till med bokningen.

trafikskola sollentuna körkort

Teorin är ett måste för trafiksäkerheten

Vi hjälper med alla teoriutbildningens olika stadier, något som är nödvändigt för att du ska bli en trafiksäker förare. Bland annat erbjuder vi utbildning med stöd av onlinekoder, en stor fördel eftersom Trafikverkens teoriprov idag är datoriserat. Det finns även internetbaserade tester som du kan göra hemma vid datorn. Teoriprovet och det praktiska provet bokas samtidigt och båda måste ske inom tvåveckorsperiod.

Teoriprovet består av 70 frågor. Fem av dem är testfrågor avsedda för Trafikverkets. Av den ordinarie 65 frågorna måste du svara rätt på minst 52 för att bli godkänd.

Några saker att tänka på när du ska göra teoriprovet: var på plats hos Trafikverket i god tid så att du hinner andas ut innan provet kör igång.  Ta med dig giltig legitimation. Ett bra tips är att ha med sig hörlurar eller öronskydd om du är lättstörd.

övningskörning

Glöm absolut inte legitimationen

När det är dags för uppkörning så träffas vi hos oss en timme innan körprovet. Glöm absolut inte giltig legitimation – utan ID ingen uppkörning. Efter säkerhetskontroll så går inspektören igenom hur det hela går till. Själva uppkörningen varar sedan i ungefär 35-40 minuter. Om du blir godkänd så kan du köra hem direkt med ditt sprillans nya körkort. Lycka till!

Har du bråttom med körkortet? Här kan du läsa mer om vår intensivutbildning.

Körlektioner alla dagar i veckan!