Riskettan Sollentuna

Ta del av Riskettan i Sollentuna

På vår trafikskola i Sollentuna kan du ta del av den obligatoriska kursen riskutbildning 1. Målet med kursen är att du som elev ska förstå din egen betydelse i trafiken och att det finns olika element som kan påverka din beslutsförmåga, omdöme och beteende. Under utbildningen koncentrerar vi oss på att tänka kring och prata om hur till exempel trötthet, droger och alkohol kan påverka en bilförare. Syftet med kursen är att de som tagit del av den ska låta bli att bruka droger eller dricka alkohol samt vara uppmärksamma på sitt eget tillstånd innan de kör bil. 

Boka plats på nästa utbildningstillfälle här!


Bra att veta om Riskutbildning 1

Före 2009 satt riskutbildning 1 och 2 ihop men nu är de två egna kurser. Båda riskutbildningarna är obligatoriska. Det är inte möjligt att gå vidare och göra teori- och förarprov utan att riskutbildning 1 och 2 är godkända. Risk 2 gör man vanligtvis när man kört ett tag och kommit närmare teoriprovet. Riskutbildning 1 brukar de flesta göra ganska tidigt i sin körkortsprocess. Utbildningen har en femårig giltighetstid. Kursen är cirka tre timmar. Vill du veta mer eller boka en kursplats kan du kontakta oss här!

Körteori för dig

Vi förstår att olika människor har olika lätt att ta till sig den kunskap som behövs för att klara körkortsteorin. Våra lärare anpassar sig och ser till att alla hänger med. Att verkligen förstå körteorin och riskutbildningarna är viktigt eftersom de lägger en grund för ens förståelse runt trafiksäkerhet och körbeteende. 

På vår trafikskola är vi flerspråkiga och kan därför erbjuda hjälp på Svenska, Engelska, Arabiska, Spanska, Serbokroatiska, Ryska, Persiska och Turkiska.

Har du några frågor angående innehållet i kursen eller vill boka plats på nästa kursomgång får du gära kontakta oss här!

Vägen till körkort

Riskettan är en av flera obligatoriska moment som du behöver genomgå innan förarprovet. Nedan kan du läsa vad du behöver göra för att nå hela vägen fram.

  • Ansök om körkortstillstånd Det första du behöver göra är att ansöka om körkortstilstånd. Det gör du enklast på Transportstyrelsens hemsida.

  • introduktionsutbildning Om du vill övningsköra hemma så behöver du och din handledare gå en introduktionskurs, även kallade för handledarutbildning. Ni kan gå handledarutbildningen hos oss. Boka här!

  • Ta del av riskutbildning 1 Riskettan är en utbildning där vi går informerar om och går igenom olika riskfyllda beteende. Boka plats på utbildningen här!

  • Utför riskutbildning 2 Det här momentet består av både teoretiska och praktiska moment. Man får exempelvis göra vissa test och övningar på en halkbana. Under riskutbildning 2 går ni igenom om hur väglag, miljö och andra yttre omständigheter kan påverka körmöjligheten. 

  • Klara teoriprov När man fått godkänt på riskutbildning 2 kan man boka tid för att göra teoriprov. För att klara teoriprovet måste man studera då det är mycket omfattande och rör trafikregler och trafikvett. 

  • Få godkänt på förarprov Förarprovet är den sista prövningen innan du har körkortet i din hand. Under förarprovet testar en trafikinspektör både din praktiska och teoretiska kunskap. Klarar du förarprovet är det sedan fritt fram att beställa körkort!


riskettan Sollentuna

Vi vägleder dig mot det efterlängtade körkortet!